Wykonanie
Prosta a efektownie wyglądająca przystawka z
żółtego sera cheddar, greckich
oliwek kalamata, i sardynek, to propozycja na imprezową przystawkę czy karnawałowe przyjęcie, sprawdzi się na każdej uroczystości, a podana z
białym półwytrawnym winem smakuje wyśmienicie.
Składniki:30 dag
sera żółtego w kostce typu
cheddar½ słoika
oliwek kalamata z
suszonymi pomidorami10 dag sardelek -fileciki w
oliwie z oliweksól morska do smaku
pieprz kolorowy do smakucytrynowa
oliwa z oliwek do skropienia
miks sałat do podaniawykałaczkiSposób wykonania:
Ser pokroić na równe małe kwadraciki,
oliwki i
sardelki osączyć z
oliwki, nabijać każdą kostkę
sera na wykałaczkę, następnie
oliwki a na wierzch zawinięte w ruloniki
sardelki.Skropić do smaku
cytrynową oliwą z oliwek, posypać delikatnie
solą i
pieprzem kolorowym, ułożyć na półmisku posypanym
miksem sałat, schłodzić i podawać.Smacznego!
http://www.mlekoma.pl/